dolunayın oğlak burcuna etkisi Şimdi asıl konuya geçelim, yani modern astrolojiye: Aralık ayının sürükleyici etkisi Uranüs olacak. Siz bakmayın ülkemizde sürekli Merkür’den Venüs’ten bahsedilmesine, onların hayatımıza etkileri yüzeysel ve geçicidir. Hayatımızı kökten değiştiren enerjiyi sadece 5 gezegen getirir: Jüpiter-Satürn-Uranüs-Neptün-Pluto. Oğlak burcu için 21 Aralık’ta bitecek Uranüs gerilemesinin etkilerini anlattığım yazı burada: oğlak burcu Uranüs gerilemesi bitince nasıl etkilenecek BurcunaGöre’nin düzenli takipçileri bu gezegenlerin hayatımızı değiştiren, bazen bizi şaşkına uğratan, bazen bunalıma girmemize neden olan, bazen de durdurulamaz bir güç veren etkilerini artık çok iyi biliyor olmalı. Ben hala bilmiyorum diyen var mı? O zaman yazılarınızı okurken hayatınızda olup bitenler üzerine düşünmenizi ve aradaki bağlantıyı anlamaya çalışmanızı öneriyorum. Aralık ayı yazınızda 2 konu başlığı olacak: birisi Jüpiter’in gerilemeye başlaması, diğeri ise Uranüs-Pluto etkileşimi. Hadi başlayalım.

JÜPİTER GERİLEMESİ: 8 ARALIK – 8 NİSAN

Jüpiter 16 Temmuz’da aslan burcuna geçtiğinden bu yana, hayatınızda zorlu mücadeleler vermek zorunda olmadan isteklerinize ulaşıyorsunuz çünkü destek alabileceğiniz, size yardım eden birileri çıkıyor. Bu dönem, stratejik birliktelikler dönemidir, keyifli bir dönemdir, hayat her zamankinden daha güzel/rahat gelir, bu nedenle iyi değerlendirilmelidir. Jüpiter’in sizi nasıl etkilediğini, hayatınızı hangi alanlarda güzelleştirmek istediğini Temmuz ayında detaylıca yazdım, buradan okuyabilirsiniz: Jüpiter oğlak burcunu nasıl etkiliyor 8 Aralık’ta başlayacak Jüpiter gerilemesi ile Jüpiter’in desteği sayesinde yaşadığınız ayrıcalıklar azalacaktır. Bunun yanında, heyecan ve iyimserlikle attığınız adımların yavaşladığını, ilerleme isteğinizin/hızınızın azaldığını, son 5 ayda yaptıklarınızı değerlendirmek istediğinizi fark edeceksiniz. Jüpiter bir çeşit uykuya dalacak ve sizde yarattığı coşku azalacak, coşkunun yerini değerlendirme isteği alacak. Şunları sormaya başlayacaksınız: (1) bugüne kadar yaptıklarım iyi oldu mu? (2) beni daha ileri götürdü mü? (3) planlarımda bir değişiklik yapmalı mıyım? 8 Aralıktan itibaren, Jüpiter’in etkilediği alanda bugüne kadar var olan iyimserlik azalacağı için, birden kendinizi boşlukta hissedebilir, karamsarlık yaşayabilirsiniz. Sakın bu hatayı yapmayın! Jüpiter gerilemesi, bize yaptıklarımızı değerlendirmek için bir şans tanıyor, o kadar. Gerileme sırasında bazı kritik günler olacak, o günler yaklaştığında sizi bilgilendirmeye devam edeceğim.

URANÜS-PLUTO ETKİLEŞİMİ: 15 ARALIK

Uranüs-Pluto karesi düzenli bir astroloji olayı değildir, dolunay gibi her ay olmaz, güneş tutulması gibi yıllık bir düzeni yoktur. Bir önceki Uranüs-Pluto karesi 1930’da olmuştu ve o dönemin düzenini değiştirmişti. Büyük ekonomik bunalım bu süreçte başlamış, Hitler Milliyetçi Sosyalist Partinin başına geçmiş ve Almanya’da iktidara yükselmişti. Bu süreç, 2. Dünya savaşının alt yapısını hazırladı, güzel anmak mümkün değil. 1960 yılında Uranüs-Pluto kavuşumu olduğunda yine yaşayan herkesin hayatını değiştirmişti. Bu süreçte savaş karşıtı düşünce yayıldı, “Savaşma Seviş” söylemi üzerinden hem siyasi hem de cinsel devrim yaşandı. Uranüs-Pluto etkileşimleri çooook önemlidir yani 🙂 Kalıcı etkiler yapar, düzeni değiştirmeden gitmezler. 15 Aralık’ta, uykusundan uyanmaya hazırlanan Uranüs, 2012 yılından bu yana 6. kez Pluto ile etkileşime girip 90 derecelik kare açıyı oluşturacaklar. Kare etkileşim, çözüm bulma isteği uyandırarak bizi harekete geçirir. Uranüs-Pluto karesinin oğlak burcuna etkisi şöyle olacak: Öncelikle 2012 yılına kadar olanı anlatayım, siz de okuduktan sonra gözlerinizi kapatıp 2 dakika düşünün: önceden kendinizi güvende hissediyordunuz, geleceğinize yönelik belirsizlikler çok değildi. Herkes gibi siz de iyi-kötü huzur içinde yaşıyordunuz. Aile içinde az çok huzurlu bir ortam vardı, en azından belirsizlikler yoktu. Nerede ve kimle yaşadığınız belirgindi. 2012 sonrasında ise işler aniden değişmeye başladı: önce ailenizle ilişkileriniz değişti, belki okul/iş değişikliği nedeniyle evinizden uzaklaştınız, belki de evlendiniz yeni bir aileniz oldu ama çok da huzurlu sayılmaz. Bazılarınız sık sık evini ya da birlikte yaşadığı insanları değiştirdi mesela, bir türlü düzen tutturamadınız. Sonuçta kendinizi huzurlu/güvende hissedemediniz. İhtiyaç duyduğunuzda hemen yanınızda bitiverecek bir sevdiğiniz olsun istediniz ancak çoğu zaman olmadı. Diğer taraftan; hayatınız büyük bir dönüşüm sürecinde ve karakteriniz sil baştan şekilleniyor. Büyük travmalar, üzüntüler, bunalımlar yaşadınız, başınıza olmadık işler geldi. Her yaşadığınız ayrı bir sarsıntı oldu belki de..Ancak bu süreç uzun vadede olumlu bir süreç, siz de artık bunun farkına varmaya başlıyorsunuz. Bir anlamda yeniden doğuyorsunuz diyebiliriz, eskiden kimdiniz şimdi kimsiniz? Siz artık çok ama çok farklı birisiniz ve kesinlikle daha güçlüsünüz. Uranüs-Pluto karesi işte burada devreye giriyor ve çok önemli bir hedefi var: destek gördüğünüz, kendinizi güvende hissettiğiniz günler geride kaldığı için yalnız başınıza kaldınız, yeni koşullara ayak uydurmaya çalışıyorsunuz…ya da tersine, ailenizden/yaşadığınız yerden sıkıldınız ve artık kendi ayaklarınız üzerinde durmak istiyorsunuz. Bazı örnekler verelim:
  1. hayatınız öyle değişti ki, yeni hayatınızda eski karakteriniz işe yaramıyor
  2. güçlü olmak zorunda olduğunuzu, çok çalışmaktan başka seçenek olmadığını gördünüz
  3. başka bir şehre/ülkeye gitmeniz gerekti, yalnız başınıza kaldınız, mücadele veriyorsunuz
  4. eşinizden ayrıldınız, sevgiliniz tarafından terk edildiniz, duygusal sarsıntı yaşıyorsunuz
  5. yardım ihtiyacınız olduğunda kimse destek olmuyor, kendiniz halletmek zorundasınız
  6. işinizi kaybettiniz, geçim sıkıntısı yaşıyorsunuz
  7. her şey kötü olacak değil ki 🙂 evlendiniz ve harika bir hayatınız var
  8. ailenizle ilişkileriniz muhteşem, sizi her konuda destekliyorlar, hedeflerinize emin adımlarla yürüyorsunuz
  9. çocuk sahibi oldunuz, herkesin size bakışı değişti, artık bir yetişkin olduğunuzu hissediyorsunuz
  10. yaptığınız yatırımlar öyle değerlendi ki, çocuklarınızı geleceği bile şimdiden garanti altında
Uranüs-Pluto karesi en çok oğlak, terazi, yengeç ve koç burcunu etkiliyor…15 Aralık’ta bir büyük değişim daha olacak ve son olarak 2015 sonlarında yaşanacak bir gelişmeyle birlikte hayatımız yeniden istikrara kavuşacak. Peki siz bu etkiyi nasıl yaşıyorsunuz? Deneyimlerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz? Facebook, Twitter  veya bu yazının altına yorum yapmanızı heyecanla bekliyorum. Sevgilerimle, Ceyhun]]>