ZAMANIN RUHU ARTIK FARKLI: Güneş Yengeç Burcunda

Değerli okurum hoşgeldiniz 🍀

18 Haziranda Merkür yengeç burcunda gerilemeye başladı, 20 Haziranda Güneş yengeç burcunda olacak, 21 Haziranda ise yengeç burcunda güneş tutulması..

Geçen haftalardaki keyifli, sosyal ve hareketli ikizler enerjisinden sonra yoğun yengeç enerjisine maruz kalacağız. Bunun anlamı zamanın ruhu tamamen değişiyor, sil baştan yenileniyor.

Artık hep birlikte daha çok endişe, kaygı ve huzursuzluk hissedeceğiz; sinirli günlerimizin sayısı artacak. Keşke bu kadar olsa!

Merkür gerilemesi nedeniyle ilgilenmemiz gereken daha çok iş ve sorun olacak. Üstelik önümüzdeki 45 günde güneş tutulması, ay tutulması ve bol bol Satürne maruz kalacağız.

Doğrusu bu türden enerjilerden hiç hoşlanmıyorum.. Zaten hoşlanan olacağını da pek sanmıyorum!

Peki önümüzdeki birkaç haftada neler olabilir?

1- Sevdiklerinize destek olmanız, sevdiklerinizden destek almanız gerekebilir.

Sevdiklerinizin hayatındaki gelişmeler sizin de gündeminiz olabilir. Bu durumda onlara destek olmanız gerekecektir.

Elbette bir de madalyonun diğer yüzü var: siz de onlardan destek almak durumunda kalabilirsiniz. Kardeş, kuzen, çocuk, aile büyükleri gibi tüm yakın akrabalar bu kapsamda yer alıyor. Üstüne yakın arkadaşlarınızı da ekleyin..

Örneğin, bekleyen bir tıbbi operasyon için yolunuz hastaneye düşer ve yanınızda sevdiklerinizi olmasını istersiniz.

2- Geçmişten kalan sorunlar çatışmaya veya huzursuzluğa neden olabilir.

Eşiniz, sevgiliniz, aileniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız veya birlikte çalıştığınız insanlarla geçmişte yaşanan sorunlar yeniden gündeme gelebilir.

Örneğin geçmişte sorun yaşadığınız bir iş arkadaşınız sertleşir, kavga çıkarmak ister. Görürsünüz ki aslında sizinle olan meselesini hala bitirmemiş.. Aynısı sizin için de geçerli tabi. Olumsuz duygular beslediğiniz birine karşı tavrınızı koymak isteyebilirsiniz. Haddini bildirme zamanı!! Yessss. 🗣

3- Tatsız olaylar olabilir, tedirginlik artabilir.

Arabanızın lastiğinin aklından şunlar geçiyor: madem Merkür geriliyor, ben en iyisi patlayayım! Değerli okurum o lastik öyle bir yerde patlar ki, en yakın yerleşim kilometreler ötedesinizdir ve tabi ki hava karanlıktır. Murphy kanunları!

Tabi gecenin bir vakti arabanızı yolun kenarına çekip en yakınınızı ararsınız: Canım yardımına ihtiyacım var! İşte birinci maddeye döndük..

Lastik patlaması örneğinin -şehir içinde patlaması gibi- çok daha iyi senaryoları olabileceği gibi çok daha kötüsü de olabilir: lastik hızlı giderken patlar ve kazaya neden olur. Sonuçta her türlü stres, endişe, tedirginlik!!

4- Her şey üst üste gelebilir.

Bir yandan iş yerinde çok ama çok işiniz varken farklı bir iş yeriyle görüşmelere başladığınızı düşünelim. Bugün için randevunuz var. İzin alıp -kimseye çaktırmadan- iş görüşmesine gideceksiniz ama o kadar çok iş var ki… sanki herkes ters ters size bakıyor gibi geliyor.

Hadi bir şekilde işlerinizi hızlı hızlı bitirdiniz, erteleyeceklerinizi ertelediniz ve izni kopardınız.. Görüşmeye giderken bastıran yağmur nedeniyle geç kaldığınızı, şemsiyeniz olmadığı için de ıslandığınızı hayal edin.. Aman Allahım 😭😭 Bu senaryolar o kadar klasik ki değerli okurlarım! Bu noktada Lenny Kravitz’den bi kuple gerekiyor: drop with me, let me go!!

5- Merkür geriliyor diye diken üstünde hissedebilirsiniz.

Cidden şaka olsun diye yazmadım.

Astroloji okurlarının en büyük sorunlarından birisinin bilgi kirliliği olduğuna şüphe yok. Zaten bu nedenle milyonlarca insan astrolojiye çok mesafeli, bence haklılar! Üstelik astrolojiyle dalga geçen, astroloji takipçilerine şaşkınlıkla veya küçümseyerek bakanlar da cabası.. (Onlar haklı değiller, bağnazlar)

Değerli okurum Merkür gerilemesi sırasında sorunlar çıkabilir, hatta normalden çok daha fazla sorunla karşılaşırsınız. Merkürün hangi burçta ve haritanızın hangi alanında olduğuna göre gerilemenin etkileri değişir.

Fakat Merkür gerilemesinde bir şeye başlanmaz, görüşme yapılmaz, imza atılmaz, selam verilmez, selam alınmaz, su içilmez noktasına gelindi. ALAKASI YOK.

İş hayatı üzerinden bir örnek vereyim, Merkür gerilemesi hakkında tek gerçek şudur:

  • Merkür gerilerken bir işe başlamak yanlış veya sorunlu değildir (haritanızda Merkür dışında kötü etkiler varsa tabi ki istisna)
  • Merkür gerilerken çalıştığınız iş yerinde sorun çıkma olasılığı artabilir (haritanıza göre çıkabilir, çıkmayabilir)

İlişkiler üzerinden bir örnek vereyim:

  • biriyle tanışmak, ilişkiye başlamak sorunlu değildir, eski sevgilinizin araması da iyidir demek ki sizi düşünüyor
  • eşinizle/sevgilinizle geçmişte yaşadığınız kırgınlıklar gündeme gelebilir ve aranız açılabilir, işte sorun budur!

Özetle Merkür gerilerken sorunsuz giden bir şeyde sorunlar çıkabilir. Evet bu iyi bir şey değil. Evet bu ihtimal bizi endişelendirmeli. Hele ki yengeçte Merkür geriliyorsa ve Mars koç burcunda olacaksa ve Satürn devrede ise..

Merkür gerilemesini bu gözle değerlendirin lütfen, başlamaktan falan korkmayın, onun olayı farklı!!

Güzellikler, sorunsuz günler diliyorum. ❤️

Zafer Ceyhun

Aylık yorumunuzu okumak için tıklayın.

Güncel yazıları okumak için tıklayın. 

Tek Soru / 99₺

Soru sorun; cevabı ses kaydı olarak bizzat benden dinleyin.